Каталог товарів

Назад

Фільтр

Ціна

Звернути

-

грн


Кількість в упаковці

Звернути

Країна-виробник

Звернути

Форма випуску

Звернути

Обліпиха

Сортування:

Фільтр:

Популярність (починаючи з високого)

Відкрити список

Натуральний обліпиховий сік

Натуральний сік з обліпихи має чимало корисних властивостей, але у продуктових відділах магазинів, де продаються плодово-ягідні соки, його не зустрінеш. Аптеки цей продукт теж не пропонують. Виготовити його власноруч у домашніх умовах можливо, але доведеться витратити чимало часу та зусиль. До того ж, якщо сік заготовлюють на зиму, важко витримати технологію консервації, щоб зберегти корисні речовини та водночас запобігти псуванню продукту. Набагато простіше та надійніше купити готовий сік від перевіреного виробника у магазині здорового харчування.

Лікувальні властивості обліпихи

Ягоди обліпихи – джерело багатьох вітамінів (А, С, Е, P, К, групи В), мінералів (бор, ванадій, марганець, рубідій, залізо та інші), біологічно активних речовин. Урсолова кислота, яку вони містять, за дією подібна до гормонів надниркових залоз (протизапальна активність), а фітостероли – до жіночих статевих гормонів. Також до складу ягід входять фенольні сполуки, що пригнічують активність шкідливих бактерій, пектин, що покращує травлення, серотонін – гормон щастя та багато інших сполук, кожна з яких відіграє важливу роль у функціонуванні організму.

Вітамін С (аскорбінова кислота) – сильний антиоксидант, що забезпечує захист клітин від шкідливих впливів та сприяє їх відновленню. Він підсилює опір інфекціям, підтримує працездатність, знижує ризик серцево-судинних захворювань. Вітамін С необхідний для вироблення колагену, який потрібен для здоров’я та еластичності судин, суглобів, зв'язок, пружності шкіри, процесів регенерації тканин, загоєння ран. Крім того, він попереджає руйнування інших вітамінів, покращує засвоєння заліза, є учасником багатьох важливих реакцій та метаболічних процесів. Обліпиха містить рекордну кількість цього вітаміну, в середньому 150 мг на 100 г.

Виражені антиоксидантні властивості також мають провітамін А (бета-каротин) та вітамін Е (токоферол). Вони знищують вільні радикали, підтримують імунітет. Крім того, бета-каротин є необхідним для здоров’я рогівки очей, доброго зору, а токоферол регулює активність ферментів. Різні форми вітаміну Р, рутин та флавоноїди, зміцнюють судини, роблять їх більш еластичними, попереджають утворення тромбів та крововиливи.

Вітамін В1 важливий для серцево-судинної та нервової системи. В2 допомагає підтримувати гормональний баланс, сприяє виробці антитіл. В4 (холін) підтримує здоров’я печінки, регулює білковий та жировий обмін, нормалізує рівень холестерину та глюкози, сприятливо впливає на нервову систему, інтелектуальні функції, є дуже важливим для внутрішньоутробного розвитку. Останнє також стосується фолієвої кислоти (вітаміну В9). Вона важлива не тільки для вагітних, бо впливає на стан нервової та імунної системи, процеси кровотворення. Її виражений дефіцит супроводжується розвитком анемії, депресії, зниженням працездатності.

Обліпиха та обліпиховий сік містять 15 мікроелементів, особливо високий вміст у них хрому та бору. Хром регулює вуглеводний обмін, рівень глюкози, робить вплив інсуліну на організм більш вираженим, сприяє профілактиці цукрового діабету, а також знижує рівень «шкідливого» холестерину. Бор покращує розумову діяльність, має протизапальні властивості, знижує втрати кальцію та вітаміну D, що необхідні для кісток, сприяє загоєнню ран. Також він регулює баланс та активність статевих гормонів, покращує засвоєння багатьох важливих вітамінів та мінералів.

Окрім вітамінів обліпиха багата на омега кислоти, зокрема пальмітолеїнову (Омега-7), яка практично не зустрічається в інших продуктах, а для здоров’я є не менш важливою, ніж широко відомі Омега-3, 6 та 9. Вона необхідна для зволоження та захисту від подразнень слизових оболонок внутрішніх органів – ШКТ, верхніх дихальних шляхів, а також для еластичності шкіри, утримання вологи у її клітинах. Крім того, Омега-7 кислота допомагає контролювати вагу, запобігає утворенню жирових відкладень. Основним джерелом жирних кислот є олія, але сік теж їх містить.

Користь соку з обліпихи

Більшість корисних властивостей ягід обліпихи притаманні також обліпиховому соку. Як джерело антиоксидантів його для нейтралізації згубної дії вільних радикалів варто вживати усім, хто живе