Синій йод — йод, зв'язаний з молекулою крохмалю. При цьому мінімізується негативний вплив йоду, але зберігаються властивості як мікроелементу та антисептика. Володіє дезінфікуючими, бактерицидними і обволікаючими властивостями. Пришвидшує заживлення ран та опіків.
Синій ефективний при атеросклерозі, знижує рівень холестерину в крові, підвищує імунітет.
Рекомендовано вживати для профілактики ендемічних захворювань щитоподібної залози -- зобу. Майже 100% населення України підпадає під категорію з високим ризиком розвитку цього захворювання.
У якості антисептика рекомендовано використовувати під час харчових отруєнь та при захворюваннях горла.Рекомендації щодо споживання:
Приймати внутрішньо по 1–4 чайних ложки на 0,5–1 склянки води 1–2 рази на день. При харчових отруєннях — 3–5 чайних ложок на склянку прохолодної води 2–4 рази з періодичністю 1 годину, між останнім вживанням розчину і прийомом їжі перерва 30 хвилин).
Основні речовини: йод, калію йодид.
Інші інгредієнти: вода підготовлена, крохмаль кукурудзяний.
Протипоказання: Перед застосуванням рекомендується консультація лікаря, особливо, якщо Ви вагітні, годуєте грудьми, у Вас є будь-які інші захворювання.